Головна » 2017 » Листопад » 10 » День української писемності та мови
7:14 PM
День української писемності та мови

Єдиний скарб у тебе – рідна мова. 

Заклятий для сусіднього хижацтва.

                                                             Вона твого життя міцна основа,

  Певніша над усі скарби й багатства.

П.Куліш

      Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно у Липівській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувається низка заходів, приурочених до святкування Дня української писемності та мови.

     Так, 9 листопада вчитель української мови Годлєвська Р.П. разом із учнями 6 класу провела святкову загальношкільну лінійку, на якій було вшановано пам'ять Нестора – літописця, П.Яцика – засновника Міжнародного дитячого конкурсу знавців рідної мови та й саму українську мову, що народилася з гомону полів, лісів та отчої землі, гаптовану сяйвом місяця, зірок і переткану калиною, барвінком і вишневим цвітом, кожна струна якої мов виточена в криницях і струмках людської звитяги.

     Учитель Кобрин У.І. провела позакласний захід з учнями 5-9 класів «Рідна мова – мова солов’їна », де згадали сумні сторінки історії розвитку української мови та милувалися її силою, багатством та розмаїттям.

Яка у ній сила — і кличе, й сія,

Яка в ній мелодія лине

В натхнення хвилини! О мово моя,

Душа голосна України!

В. Сосюра

    Учителі Годлєвська Р.П., Куліш Н.В., Мартинець К.М., Танкевич О.П., Кобрин У.І. разом із 39 учнями 5-11 класів долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності (його писали того дня усі охочі і небайдужі до української мови - вся країна). Усі роботи були відправлені у Київ для участі у Всеукраїнському конкурсі.

Переглядів: 316 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]