Головна » 2017 » Лютий » 22 » «Розквітай же, рідна мово»
1:42 PM
«Розквітай же, рідна мово»

            21 лютого – Міжнародний  день  рідної мови,   День захисту рідної мови.  Від кого чи від чого захищати рідну мову? Цілком зрозуміло, що рідну мову потрібно захищати від «суржиків», наприклад, але від кого? Хтозна. Та якщо вже захищати, то хіба це робити лише один день на рік? Хіба це не є  завданням щоденним для кожного  справжнього українця?

 «Розквітай же, рідна мово» - під таким гаслом пройшла  у  Липівській ЗОШ       І-ІІІ ступенів   акція,  присвячена      Міжнародному дню рідної мови,  під час якої учні 10 класу під керівництвом учителя української мови          Годлєвської Р.П.    дискутували над запитанням, чи українська мова є мовою минулого, сучасного чи майбутнього, учні 5-7 класів  ( Годлєвська Р.П.)  підготували  усний журнал  «Розквітай же, рідна мово», в ході якого познайомились із багатствами та виразністю рідної мови, декламуючи вірші та оповідання , що починаються на одну літеру, збагачуючи своє мовлення, розгадували кросворд «Фразеологія».  Святковості та урочистості заходу надали  кліпи, в яких звучали пісні у виконанні О.Бучинської. 

Члени літературно – драматичного гуртка під керівництвом учителя  Оринчак О.Р. випустили стіннівку « Рідна мова – життя основа».   Учителі – філологи Годлєвська Р.П., Куліш Н.В., Оринчак О.Р. написали з учнями  5-9  класів диктанти  « Україна – наша земля, наша Батьківщина»  та провели бесіди за її змістом про любов до рідної землі, мови патріотизм та неухильний розвиток та збагачення і збереження  материнської мови.    Педагоги – організатори Дутка Л.Р. та Шух В.Я.  оформили виставку плакатів «Бережімо рідну мову». У шкільній бібліотеці  Цар Г.В. оформила тематичну поличку « Мова наша солов’їна ».

 

 

Переглядів: 431 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]