Головна » 2017 » Травень » 22 » Україна моя вишивана!
5:35 PM
Україна моя вишивана!

Висить рушник у хаті на кілочку,
Калина червоніє на столі,
А біля неї – жовті колосочки,
Мов пустотливі братики малі,
Це все – моя земля, моя Вкраїна,
Це рук моєї матері тепло,
І цей рушник, яким і дочку й сина
Благословляє мати на добро.

          У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні – це вишиванка, яка є генетичним кодом українців.

         Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

        Сьогодні, 18.05.2017 р. в Липівській школі відбувся День вишиванки. Дрес-кодом дня була вишиванка, і вся школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки.

        В акції взяли участь не лише учні, а й усі вчителі та персонал школи. Протягом дня було проведено флеш - моб, якому передував виступ педагога – організатора Дутки Л.Р. про історію цього народного свята.

         Проведення такого заходу  продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками та вчителями відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу.

         День вишиванки  як народне свято, покликане  сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу.

 

Переглядів: 655 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]