Головна » 2018 » Квітень » 29 » Тиждень правових знань у Липівській ЗОШ І-ІІІ ступенів
12:54 PM
Тиждень правових знань у Липівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

З метою підвищення правової освіти учнів, формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів,відповідно до плану роботи школи з 23 по 27 квітня 2018 року проходив Тиждень правових знань, в ході якого проведено ряд заходів на правову тематику.

Тиждень розпочався ЗШЛ «Попередження торгівлі людьми. Гендерні та вікові особливості торгівлі людьми» , яку підготувала педагог-організатор Мартинець К.М. ( 1-4 класи) та ЗНВР Годлєвська Р.П. ( 5-11 класи) та поновлення куточка «Феміда», в якому ЗНВР Годлєвська Р.П. розмістила план проведення Тижня та номери телефонів, куди можна звернутися , якщо людина потрапила у складну життєву ситуацію. Руслана Петрівна ознайомила з поняттями « торгівля людьми», «гендерні та вікові особливості торгівлі людьми», складовими торгівлі людьми : діями, засобами та метою, оформила інформаційний бюлетень «Людина – не товар! Протидія торгівлі людьми», який розміщено в куточку «Феміда».

Учитель правознавства Іванюк І.І. провела тематичний урок з правознавства у формі брейн – рингу для учнів 9-11 класів « Торгівля людьми – сучасне рабство», в ході якого підвищено рівень правової свідомості учнів, рівень обізнаності з питань порушення прав людини, ознайомлено із законодавством з питань захисту прав людини.

Бібліотекар Цар Г.В. оформила в бібліотеці книжково-журнальну виставку « Особиста гідність, безпека життя, громадянська позиція з питань попередження торгівлі людьми», оформила список рекомендованої літератури на тему « Попередження торгівлі людьми».

Шкільний психолог Мельник Т.М. 25.04 провела тренінгові заняття для учнів старших класів з протидії торгівлі людьми.

26.04.ЗНВР Танкевич О.П організувала учнів 8-11 класів для перегляду відеофільмів про торгівлю людьми.

На завершення превентивних заходів, з метою діагностики та ступеня усвідомлення проблеми ЗНВР Годлєвська Р.П. провела анкетування учнів 8-11 класів «Торгівля людьми». За результатами аналізу анкетування з’ясовано, що серед 17 респондентів усі вважають, що торгівля людьми в Україні та рабство існують в 21 столітті, усі хотіли би поїхати за кордон на роботу за чітких умов контракту, причинами торгівлі людьми учні визначили прибуток, невисоку правову грамотність, наївність; ризик потрапляння в руки торгівців респонденти оцінили за 10-бальною шкалою від 3 до 8.

Класні керівники провели години класного керівника:

- 1-4 класи: « Чужа людина. Правила поведінки»,

- 5-8 класи: «Рабство. Чи існує воно сьогодні?»,

- 9-11 класи: « Торгівля людьми. Чи є це злочином проти людства?».

Переглядів: 623 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]