Головна » 2017 » Грудень » 12 » Всеукраїнський тиждень права
11:04 AM
Всеукраїнський тиждень права

 

 Формування духовного світу людини, особливо молодої, має актуальне значення для побудови незалежної Української держави з власним державним устроєм, соціальними відносинами і правовою системою. На даному етапі формування громадянського суспільства в нашій державі на чільному місці знаходиться проблема виховання громадянина України, здатного жити в правовій державі.

  Сучасна демократія вимагає від особи не лише знання правових основ, законів та законодавчих норм, а й політичної активності, усвідомлення нею власної ролі і значення у житті суспільства та відповідальності за долю своєї держави.

   З метою формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки школярів, відповідно до плану роботи школи, наказу відділу освіти Тростянецької ОТГ від 30 листопада 2017 року №01-06/233 «Про проведення Всеукраїнського тижня права у закладах освіти Тростянецької ОТГ» з 04 по 08 грудня 2017 року проведено ряд заходів на правову тематику.

  Тиждень розпочався ЗШЛ «Збереження життя і здоров’я учасників навчально-виховного процесу», яку підготували педагог-організатор Мартинець К.М. ( 1-4 класи) та ЗНВР Танкевич О.П. ( 5-11 класи) та поновлення куточка «Феміда», в якому ЗНВР Годлєвська Р.П. розмістила план проведення Тижня.

  Учитель правознавства Іванюк І.І. провела тематичний урок з правознавства для учнів 10 класу « Життя без насильства».

 Педагоги школи взяли участь в інформаційній нараді « Педагогічна етика педагога», яку провела директор школи Чех Л.О., ЗНВР Годлєвська Р.П. ознайомила з основними положеннями нової української школи.

  У 6 класі вчитель української мови провела обговорення ст. 28 Конвенції ООН про права дитини, учні , виконуючи інтерактивну вправу «Хто я?», надписували на промінчиках сонечка іменники, які називають особу, громадянина.

 Бібліотекар Цар Г.В. оформила в бібліотеці книжково-журнальну виставку на правову тематику.

  Шкільний психолог Мельник Т.М. протягом тижня провела години психолога на тему « Право дітей на захист від жорстокого поводження»».

 ЗНВР Годлєвська Р.П. організувала проведення батьківського всеобучу щодо попередження жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення, обговорила з батьками причини шкільного булінгу . Психолог Мельник Т.М. виступила перед батьками з питанням попередження насильства, жорстокості в сім’ї та дитячому колективі , провела анкетування з метою діагностування психологічного клімату, в якому виховуються учні.

Класні керівники провели години класного керівника:

- 1 клас: «Учасники освітнього процесу, їх права і обов’язки»,

- 2-4 класи: « Життя без насильства», «Геть насильство над дітьми»,

- 5-8 класи: «Агресія та жорстокість в підлітковому віці» , «Підліткова агресія: захисна реакція чи крик про допомогу?» , « Як подолати агресію та бути толерантним»,

- 9-11 класи: « Сутність та види агресивної поведінки у молоді».

 Педагоги школи прагнуть створити сприятливий психологічний клімат у навчальному закладі та в сім’ях учнів, виробити навички і вміння правомірної поведінки. У свідомості школярів закладаються звички і вміння щодо необхідності дотримуватися чинних законів, вимог права і моралі, виконання свого громадянського обов’язку.

Переглядів: 314 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]