Головна » 2013 » Листопад » 10 » Бобер -2013
2:35 PM
Бобер -2013
Сьогодні, 10 листопада  у Липівській ЗОШ відбувся конкурс з інформатики та комп'ютерної вправності "Бобер -2013". Цей конкурс у  нашій школі проводиться   уже четвертий  рік поспіль. Цьогоріч в ньому взяло участь 17 учнів 2-11 класів.  

 
 

 

 

Історія виникнення конкурсу

 

Ідея такого конкурсу виникла в 2003 році під час проведення в США Міжнародної Олімпіади з Інформатики у керівника литовської команди професора Валентини Дагєне. Там же з’явилась і назва конкурсу. Відомий американський вислів про працьовитих і цілеспрямованих людей– «Busy as a beaver». Тому симпатичний бобер став символом цього турніру.
 
 
Перший
конкурс був проведений у Литві в 2004 році. У наступному році в литовському місті Пасваліс одинадцять країн – Австрія, Данія, Естонія, Єгипет, Ізраїль, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Польща, Фінляндія — утворили Міжнародну Спільноту «Бобер».
Завдання Спільноти – розробка та узгодження завдань національних конкурсів країн-учасників з метою підвищення комп’ютерної грамотності дітей, ознайомлення і зацікавлення сучасними інформаційними технологіями, комп’ютерною технікою та літературою.
Форма проведення цього конкурсу подібна до аналогічних конкурсів з математики і фізики «Кенгуру» та «Левеня». Основна відмінність — всі завдання учні виконують на комп’ютері.
Переглядів: 455 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]